måndag 5 januari 2009

Nyårsdagen. Nytt år, nytt liv

Min absoluta favoritförfattare är Leon Uris, tyvärr avliden sedan några år tillbaka. Hans tydligaste kännetecken i sina romaner är djupa kunskaper om det/de ämnen han skriver om. Ex i boken Röd Gryning bosatte han sig på Irland för att på plats lära in vad konflikten mellan katoliker och protestanter beror på och hur den har uppkommit. I Exodus gör han samma sak fast på plats i israel. Han beskriver kampen för det judiska folket på ett både vackert och tragiskt sätt. hans stil att skriva är lätt att ta till sig och han har alltid ett häftigt persongalleri som man förälskar sig i. Han har ett bra driv i storyn som gör att man vänder sida efter sida, mer och m er fascinerad och det är alltid med saknad som böckerna tar slut.
Jag kan varmt rekommendera denna enastående författare som dessvärre är svår att få tag i nuförtiden då bokförlagen inte gör nyutgåvor.

Just nu, började igår, läser jag lejonens dal av den brittiske författaren Ken Follett, ytterligare en mästare på spännande romaner. Lejonens dal utspelar sig till största delen i Afghanistan. Redan från de första sidorna vill man bara läsa mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar